Long time.....

Jaha, man är inte världens mest bloggande människa nuförtiden....(heller...).
Men rätt vad det är så! =)
Vi har hunnit vara i stugan en sväng. Och bara en mil därifrån bor Siamwood Accolate. Ungefär en av världens finaste ponnysar. Faktiskt en vi kikade på (på Hästnet) innan vi slog till på Crux.
Tanken var att vi skulle åka och provrida Acco, men när vi tänkte köpa ponnyn i stan så tackade vi nej eftersom det kändes som att vi redan bestämt oss.
Tyvärr sprack det ju med Östersunds-ponnyn och vi var tillbaka på ruta ett igen. Men det blev aldrig att vi hälsade på Acco.
Men när vi var i stugan så blev det ändå så att vi åkte dit och Tuvis fick äran att rida lite på Acco.
Det såg jättebra ut och det var en fantastiskt fin ponny!!!! En c-ponny. Förhoppningsvis har vi första tjing på honom den dagen han ska säljas (för just nu är han faktiskt inte till salu längre....).
Visst är ponnyn superfin?! Både jag och Tuva blev kära!
Tuva fick hoppa ett par skutt med honom och det såg lysande ut. Kanske, kanske kan det bli vår nästa ponny... Vem vet?
Idag var vi till stallet och grejade mest hela dagen. Precis som igår! Tiden går tydligen fort när man har roligt=)
Men när Tuva tog ut Crux för att rida lite ute så länge, tills mamma var klar med Basse, så fick Crux damp!
Han stegrade och vände om och hade sig. Han fick för sig att han skulle springa in i stallet igen -med Tuva på ryggen!
Men då satte sig stor-matte upp och Crux fick faktiskt veta hut! Man beter sig inte hur som helst. Och Tuva tänkte nog göra korv av honom som det lät....
Fast han tog sitt förnuft till fånga och lugnade sig. Även om han testade mig ganska rejält oxå. Tuvis ville egentligen inte rida mera men jag tycker inte att det är någon god idé att avsluta ridpasset med tanken att hästen borde bli korv, så jag tog med henne ut på en liten fin tur i skogen. Efter det var Crux älskad och underbar igen! =)
Tror att jag ska låta Tuva och Crux åka på träningsläger hos bästa Ulla nästa vecka. Jag blev ohyggligt sugen att själv vara med.... Ska fundera på saken. Det är både dressyrtränare och hopptränare på plats!!! Låter mycket, mycket trevligt!
Nä, nu ska jag ta och surfa runt lite mera och sen blir det nog till att dega ner sig framför tv:n. Helt barnfritt en stund. Tuvis är hos en kompis på filmkväll och Nellie sover hos en kompis. Kanske det äntligen blir till att få se "Robin Hood" med Russell Crowe.....
.

Det kan gå jättebra, bra och mindre bra....

Idag gick det väl mindre bra kan man säga.... Men egentligen är vi rätt nöjda på sätt och vis ändå...
Här är lite fix innan tävlingen börjar. Morsan kollar sadelgjord och sånt.
På väg mot "arenan".... Crux ser nyfiken och lite taggad ut.
Framridning....
Snygga!!!!
Hela familjen var med och supportade idag! =)
Här är Nellie och Diesel....
Många, många hästfinkor fanns det där!!!!
Coachning på hög nivå...????
På tävlingsbanan! Vissa svängar gick väldans fort ser det ut som....
LD:n slutade med 1 tidsfel. Inte alls fy skam tycker jag. Surt bara med tidsfelet, annars hade det blivit rosett. Men Crux stökade lite på ett av hindren så vi får vara nöjda att det inte blev fler fel.
Efteranmälan gjordes till LC, avd. B. Där gick det lite sämre. Crux började stå på bakbenen och ville absolut inte gå framåt efter några hinder. Tuvis blev jätteledsen, men det gick ju över förstås. Men vi får se det som en erfarenhet. Och eftersom Crux hoppar så fint på träning så tror jag att vi behöver komma ut på tävling igen (även om det går åt h-vete!) för att skaffa oss ALLA lite mera rutin. Eller tänker jag fel...?
Tuvis fick uppmuntrande ord av bl a Viv, Anna & Hanna (som har en underbart vacker ponny!!! och som vi träffade för första gången idag) och jag tackar för det. Självklart är det en skön känsla att få höra uppmuntrande saker av andra hästmänniskor (och då inte mamma!).
Kan meddela att just nu tjatas det om nästa tävling - och att Crux är den finaste och bästa hästen på den här jorden!!! Trots allt=)
.

Tripp till Sundsvall

Igår bidde det en tripp till Timrå för lite träning hos Nina Wengelin. Vi tog Vivs lastbil. Själv satt jag fast på jobbet och hoppade i princip på lastbilen i farten på väg mot Sundsvall.
Crux gillar INTE att  åka lastbil. Han blir stressad. Så både på vägen ner och hem så åkte jag med "boskapen" där bak i lastbilen. Så nu vet jag precis hur hästarna har det! Cruxen småreste sig till en början men coolade sen ner sig. Dock var han väldigt alert för ljud och sånt så det kändes inte ok att lämna honom utan tillsyn.
Utan missöden kom vi dock fram till Nina. Här är lite foton från gårdagen....
Check this out! (Nedan)
Jag tror Crux tyckte att hindret var på en meter eller nåt....=)
Schysst bild tycker jag!!!

Varm söndag

Idag blev det en liten fin tur ute. Jag på Pompe och Tuvis på Crux.
Det var varmt som attan, men det fläktade en hel del och det var skönt.
Tuvis var tvungen att hämta Pompe-mannen. Bara för att han är så snäll...
Så gav vi oss iväg på en sväng. Crux var supersnäll och helt orädd. Annat var det med Pompe som såg spöken både här och där...
Det här var min utsikt från den vite springaren!
Efter ridturen försökte vi få till en fin bild på Tuvis och Crux, men Crux öron ville inte vara framåt precis när fotot togs.... (Annars är dom ju framåt jämt!)
Okey! Med lite gotta så kan man spreta med öronen åt vilket håll som helst faktiskt...
När vi släppte ut som i hagen så såg Crux ut så här. Och nä, han dog inte, utan han rullade av sig lite av den vatten-svampning han åkte på.....=)

Varmt och kusigt!

Oj,oj! Jag är inte så himla duktig på att uppdatera nuförtiden. Jag skyller på mycket på jobbet och värmeslag.... Eller nåt....
Igår tog vi i allafall Viv's hästfinka och körde prottarna till ridis. Där red vi lite i ridhuset och Tuvis hade premiär på "ofrivillig avsittning" på lill-Crux. Det var en vit bom som låg på sockerbitar, alltså väldigt lågt. Men fy och usch så läskigt det såg ut tyckte Crux och blånitade! Jordens dragningskraft såg till att Tuva damp i backen.
Men det gick så bra så. Och som Tuva sa när jag frågade om hon blev rädd, "nä, det är ju inte så hög fallhöjd!"
Crux var även livrädd för ett plank som stod vid sidan i ridhuset. Lättade i frambenen hela tiden och ville gå någonannanstans (kan det där vara ett ord egentligen....?). Jag gick först med Basse och när Crux såg att planket inte attackerade och åt upp Basse - då tordes faktiskt han oxå=)
Sen blev hästarna duschade. Vi började med lillen eftersom vi var beredda på en del stök, men det gick helt ok. Han älskade väl inte direkt slangen men han gjorde inget dumt. Basse var ju hur snäll som helst. Jag gnodde nog hans svans i en kvart för den var så himla skitig. Så båda hästarna blev jättefina. En stund... För sen blev det förstås rullning i boxen. Krux såg ut som en spånhög! Fotade faktiskt det men råkade radera alla foton idag.... (Bra Åsa!)
Våra prinsar fick sussa inne inatt. Tror att dom tyckte det var alldeles underbart att slippa kusarna för en stund. Det är kopiöst med flygfän nu. Basse har blodiga öron och dom får man nästan inte ens titta på för han har nog bra ont. Och hur lätt är det att kunna tvätta, smörja och ha sig då....?
I morse åkte vi ut till hästarna och dom fick käka hö ute i en hage. Plockade ihop grejerna och mockade. Sen for vi till Edvardssons på Näset. Jag skulle ju lämna Basse och Tuvis skulle rida lektion för Elin.
Det gick jättebra för Tuvis och dom hoppade en bana på 70. Inget stopp alls idag=) Dom var tre B-ponny ekipage som tränade. Riktigt fränt!
Innan vi for packade jag ur hela tattarlasset som jag tagit med till Basse. Ändå lyckades jag glömma tränset!! Men hallå?! En ganska viktigt detalj kan man tycka.... I alla fall brukar ridpassen bli roligare MED träns!
Jag pussade på min vackre spanjor och sen for vi hem och stoppade ut Crux i hagen igen. Bland flugor och elände:(
Så nu blir det till att chilla i soffan en stund. Tro bara inte att man kan gotta sig i att titta på något härligt från Falsterbo. För vanlig tv visar hellre DM i pingpong från Arvidsjaur, stövelkastning från nån by eller någon annan sån där sport som ungefär 20 personer har intresse av. För ridsport är det väl inga tv-tittare som utövar???? Man blir minst sagt lite sur....
.

Stübben!

Äntligen, äntligen känns det som att det här med ponnyköpet snart är klart. Alltså att även all utrustning och sånt är fixat. För idag blev vi med ponny-sadel! 
Tog hästfinka med lill-Crux i och åkte till Hammerdal. Crux står som ett ljus i transporten och käkar hö! Men han blir lite småstökig när det är dax att lasta ur. Å andra sidan hade vi en gammal rackarns finka idag med bara bom bak och det gnisslade mer än lovligt när luckan fälldes.
Nu är vi i allafall ägare till en Stübben 16´ hoppsadel. Tuvis gillade den jättemycket. Den ligger bra nu men kommer att ligga ännu bättre när Crux fått bort lite "bäbishull" och byggt muskler i stället=)
Nä, nu är jag så trött att jag snart ramlar av stolen.... Ses en annan dag!
.

Lite shopping...

Tuvis och jag drog till Sundsvall idag för att shoppa lite. Behöver liksom en del grejer till Cruxen. Men det är svårt när man inte vet vilken sadel det blir. Vi har riktat in oss på en svart, men tänk om det blir en brun i alla fall...?
I vart fall hittade vi lite smått och gott! =)
Kimpa ringde när vi nästan var på väg hem (det tar ju tid att shoppa!) och undrade om det gått bra.
"Mmmmm..." svarade jag.
"Ok, jag hör att det blivit en del. Får ni plats med allt i bilen hem?" Ha,ha!
Jag kan tycka att det är bra att jag inte shoppar så himla mycket annat kolijox som många "tjejer" (jo, jag får väl kalla mig det va'?) gör. Dyrt smink, massor med kläder varenda månad, osv.  Eller oxå är det inte så bra. Jag menar, man får ju gå osminkad i samma gamla trasor istället.... Hmmmmm.....
Nåväl, här är lite av det roliga vi shoppade idag. Eller förresten, det är i princip allt...nästan=)
Diesel fick sig ett nytt halsband. Men Nellie frågade om vi köpt ett tjej-halsband till honom......
Äntligen kom jag ihåg att jag skulle köpa mera Prob. Blev både shampo och olja. Shampot ska jag nog fortsättningsvis köpa på dunk från Wahlbergs här på byn. Men då vill man ju ha en "riktig" flaska att hälla det i =)
Åsså godis och slickstenar med smak!
Hittade ridbrallor till Tuvis på halva priset! Hon gillade dom så det var inte mycket att fundera på. Mycket har hon, men hon hade faktiskt bara ett par ridbrallor. Gissa hur skitiga dom kunde bli innan det blev tillfälle att tvätta dom...
Ett vardagsschabrak till Crux och en flughuva "utifallatt".... (men den såg enormt stor ut...Kanske får ha den själv...=)
Och inför kommande tävlingar (Tuvis är taggad som attan!) så hittade vi ett fint, rött Hansbo-schabrak. Inga röda benskydd för det får vi nog beställa, men ett par blåa som oxå funkar eftersom det är lite blått i schabraket!
På vägen hem satt vi och pratade om det där med att matcha och vi konstaterade att det kommer inte att låta:
"AVBRYT!!! Ekipaget har inte matchande utrustning!!!"
Och inte ens överdomaren lär bry sig....=)
Ett litet fint shetlands-träns (!) och ett bling-pannband (som INTE kommer att synas under den djungel till pannlugg som Crux har....)
Nu känns vi redo! "Bara" sadeln kvar.
Håller på att gruva mig lite för att åka ända till Hammerdal i morgon för att träffa sadelutprovaren. Men det är ju så viktigt så vi åker. Sen kvarstår bara att hitta själva sadeln..... Baggis? Hrmf....!!
.

På Näset hos Edvardssons idag!

Japp! Idag bidde det en tur till Näset och familjen Edvardsson. När jag blir stor ska jag oxå bo så där fint! =)
Jag filmade bara (med sunk-mobilen) så vill ni se nåt så får ni traska in på Fejjan.... Vet ju fortfarande inte hur man lägger upp filmer på bloggen....
Tuffa Elin hoppade ett pass med Basse-boy och han var skitduktig! Hoppar ju som en dröm! Tänk om jag bara vore lite tuffare....
Och Tuvis fick en lektion för bästa Sara. Jättebra gick det! Crux skötte sig hur bra som helst. Dom fick ett stopp, men Tuva sa själv att hon kände att dom hade för dålig fart mot hindret. Sannolikt ett ryttarfel alltså.
Man måste ju påminna sig och att hon hoppar Crux egentligen för första gången. (Två små skutt på provridningen räknar jag inte...) Och det är tredje gången hon rider honom!
Duktig tjej! Duktig ponny!
Sara är så himla duktig så det känns super-duper att få komma dit och träna lite. Hoppas verkligen att det blir fler gånger.
Förresten så funderar jag på att hysa in Basse-mannen hos Elin ett par veckor. Förhoppningsvis har hon bättre med tid och kunskap att kunna få honom i bra form och öka konditionen på honom. En tanke är ju att han kanske skulle kunna starta någon lättare klass i hoppning och dressyr. Vore ju förstås roligt om han såg lite "fit" ut och inte som en korsning PRE-ardenner......
I vart fall så ska jag ta och anmäla Tuvis & Crux till tävling nu! Tjohooo!
Ska genast gå in och fixa det...
Ses!
.

RSS 2.0