Söndag och måndag...

Jag har tagit påsklov så jag är helt dagavill! Ganska skönt ändå=) Idag skrev jag på vår tavla i stallet "söndag kväll" och "måndag morgon".... Fast det skulle egentligen vara måndag och tisdag... Nåja, den som läser förstår förhoppningsvis att jag är vilsen i pannkakan...

Igår fixade jag och tjejerna i stallet. Sen bar det av till Svedjan för att hälsa på Ulla och hennes familj. Jag hade helt enkelt bjudit in mig dit (man ska inte vara brydd inte!). När vi kom fram fikade vi kaffe/te och morotskaka. Sen blev det (förstås!) en ridtur. Jag på lill-Rambo, Tuvis red Tara och Ulla hoppade upp på Abby. En liten lagom skogssväng i skritt. Förutom att vi hoppade en liten stock i skogen. Härligt!
Åsså blev det lite fin-galopp. Tara var lite pigg så vi tog det lugnt. Men nu vet jag hur en galoppfattning ska sitta! Rambo är klockren i galoppfattningen och det är som att sitta på en gunghäst och trycka på knappar så gör han som han ska. Vilken supersnäll häst. Men lite mera "go" hade inte gjort så mycket dock...

Vi fick käk och sen åt vi tårta som vi tagit med (NÅGOT måste man ju försöka bidra med i alla fall...)
Klockan gick fort och hux-flux var det dax att åka hem. Barnen slocknade i bilen och själv satt jag och gäspade hela vägen hem.

Idag hade jag stalljour på morgonkvisten. Åkte dit själv och lät barnen sova gott. Sen kom jag hem och gick och la mig igen=) Jag och Brell sov till halv 11. Gött!!!!

Som vanligt återvänder man till brottsplatsen så vi åkte dit och fixade. Mockade som en galning åt både den ena och den andra. Så kom Kim ut med lite fika så vi satt i solen och drack kaffe/festis och åt onyttigheter=)
Fantastiskt med sånt här väder!

Jag och Tuvis skrittade ut med Sonat och Basse. Basse tycker att det är lite trist att bara gå. Han vill nog gärna sträcka ut i en frisk (galen???) galopp. Men snart så kanske....

Sen fick jag ett tokryck och duschade Basse. Det går faktiskt bra, även om han inte står helt stilla. Massor med skit rann och även om han inte blev totalt jätteren så blev det defenitivt bättre. I alla fall i 3 minuter.... Gissa om jag har en riktigt mörk gråskimmel nu... Vaddå rulla i hagen?????

Nu sitter jag och softar med en kall Carlsberg. Life is good!!!!

.

Summer feeling!

Äntligen! En härlig "sommar"dag!
Fast jag hade inte vett att fatta hur varmt det egentligen var. Hade svarta ridbrallor och kängor.... Puh!
Skrotade på i stallet idag. Det vanliga fixet som måste göras, men sen blev det en omgång kubb oxå=)
Ida, Kickan och Becka var i stallet så jag och Tuvis spelade med dem. Jag kan inte påstå att jag är någon stjärna på kubb direkt.....
Och ja! Man ska slå ner kungen så där. Jag lovar!!!

Basse och Pompe blev avspolade en sväng. Inget schampo. Bara vatten. Så gissa om det var skönt att rulla sig sen=) (Hästarna alltså!)

Promenerade pyttelite med Basse-boy. Det kördes trav på travbanan så det gick inte att skritta där idag heller.
Hoppas veterinären säger att jag kan börja sätta igång honom efter nästa besök. Jag vill inte ha hästar som är konvalicenta.... Blä!

Och Pompe-mannen borde oxå bli fräsch! Han och Tuvis ska ju ut på tävlingsbanorna tillsammans. Men jag gissar på att det kommer att ta lite längre tid än till nästa besök på kliniken.....:(
Men det blir nog bra!

Nä, nu ska jag nog glo på tv en stund. Ses!

.

Vilken dag!!!!

Ja, alla som hängt med vet att det bar iväg till Bräcke på hopptävling i dag. Påskhoppet, en årlig tradition. Och i år var premiär för Tuvis. Tidigare har hon ju hoppat en klubbtävling hemma och nu var det alltså dax för en "riktig" tävling=)

Första klassen var en Clear Round, LD. Så här snygga var två av dagens ekipage. Tyvärr lyckades jag inte få någon bild när Tuvis hela utstyrsel syns, men här syns ju Smurf-Emma desto mera!! =) Tuvalisa var ju "Barbie Girl" och hoppade i rosa klänning.

Vår smurf vann 2:a priset i utklädnad idag. Grattis!!




Och ponnyn hade fina (?) flätor med lila rosetter i både man och svans...



Tuvis gick en felfri runda och fick en fin vit rosett!
Sen var det dax för "riktig" tävling. Tuvas andra start på 80 cm, och hennes allra första tävling på Rolo.
Här ska ekipaget snart in på banan....



Och vad händer???? Jo, dom går felfritt både grundomgången och omhoppningen!!!! Gissa om jag var stolt så jag nästan lättade från backen!!!!

Efter ritten var alla glada över att det gått bra. Vi sadlade av och Tuvis skulle skritta av Rolo för hand. Då hör vi i högtalarna att Tuvis ligger på 4:e plats, dvs den sista av de som blir placerade.
Ja, ja, tänkte vi båda. Det är flera kvar så det är nog ingen större chans...  Men när det var endast två kvar började vi hoppas.... Tog av täcket på Rolo - uti-fall-att liksom...
När sista ekipaget var inne på banan stod jag beredd att ta fram sadeln igen. Nervdarr....! Och så hör vi i högtalaren att ekipaget fick fyra fel. "JAAAAAAA!!!!" vrålade jag och i efterhand hoppas jag förstås att ingen varken såg eller hörde mig. (Man ska ju inte glädjas över andras olycka....) Men jösses så himla glad jag blev!

På med sadeln eftersom Tuvis skulle in på prisutdelning!!!
Här väntas det på den röda, vackra 4:e plats rosetten...



I mina ögon är det här ekipaget dagens - nä, vårens! - snyggaste och bästa!!!!
Jag är sååååå stolt och glad!!!!!





Shit....

Jaha.... Så är då oxå vår andra häst stående.... För att ta det säkra före det osäkra får Pompe stå på boxvila nu. Kan inte påstå att han blir galen av att stå inne själv, men nog hade han gärna gått ute i hagen med dom andra förstås.

Vi hade morgonen så ut med alla kusar utom Pompe och Basse. Sen lite fika för att överleva förmiddagen.
Pompes svullnad var fortfarande rejäl. Tyckte mig ana en liten galla på andra benet oxå?
Rakade benen (på Pompe alltså!) och kletade på kylgegga. Måste ringa kliniken i morgon och kolla om dom har tid för oss..... Blä! Inte kul att lägga vare sig tid eller pengar på veterinärbesök, men ack så nödvändigt.

Jag levererade beskedet till Tuvis igår att hon kunde inte räkna med att tävla Pompe på fredag. Självklart inte kul alls. Men å andra sidan har hon en reservponny=)  Det är ju inte illa! Så tävling blir det ju oavsett om Pompe är ok eller inte.

Det börjar kännas att man sovit skitdåligt och dessutom klivit upp kl 6....
Ska lägga mig raklång i soffan en stund!


.

Buääääh....

Jag vill oxå vara med på Nina-träningarna.....

Jag vill oxå vara med på Anneli-träningarna....

Jag vill oxå vara med på Ulla-träningarna.....

Jag vill att min häst ska vara snabb, snygg och i toppkondis....

Känns som att jag håller på att bli lika fet som min häst...... Blääää!!!


.

Häst eller hund....?

I morse när hästarna skulle släppas ut så såg det stökigt värre ut i spiltstallet. Men alla hästar var på plats och allt såg ut som vanligt. Förutom när Pompe då vände på sig..... Han har haft riktigt skoj under natten då han lyckats krypa ur sin grimma och sen gått runt och hämtat diverse saker som han burit in i sin spilta!
Alltså, har vi en ponny eller en hundvalp? Det var munkorgar, benskydd, handskar och allt han kommit åt=)
Jag ser framför mig hur han skyndade sig in i spiltan och såg oskyldig ut när han hörde att någon kom!
Lille rackarns ponny! =)

I kväll har jag traskat med Basse-boy. Det gick jättebra men nu längtar jag efter att få sätta igång honom och jobba bort ardenner-ryggen! Undrar om det finns någon sadelgjord som passar längre....?

Tuvalisa hjälpte en kompis i kväll. Kompisen har haft lite svårt att "komma igång" med sin ridning. Ikväll hade Tuvis en privatlektion för kompisen, som fick äran att rida Pompe. Det var nog ett bra drag för jösses vilka framsteg hon gjorde på en timme!!! Och på vägen hem berättade Tuva lite om hur hon lagt upp det hela och vad hon sagt till kompisen för att få henne att tordas. Jag blir så himla imponerad för Tuva hade varit grymt pedagogisk.
Bl a hade hon sagt till sin kompis att enbart koncentrera sig på att släppa sadeln och rida med tyglarna i händerna. Tuva sa att hon behövde inte bry sig om Pompe eller någonting - för det skötte hon! Och vips! Det funkade=)

Imponerande tjejer ikväll! Och jag är en mycket, mycket stolt mor. Jag sa till Tuvis ikväll att hon skulle vara så himla stolt över sig själv och att hon är en sån bra tjej. "Ja, det är jag ju jämt!" säger hon då lite kaxigt, men jag vet att hon var nöjd med både sig själv, sin kompis och framför allt sin ponny ikväll!

Världens bästa....
.

Shoppingdag. Najs!!!

Måste börja med ett skoj inlägg på FB. Jag hade skrivit:

"Undrar om man ska förbereda med en shoppinglista eller om man bara ska spontanhandla....?! "
Kommentar av en arbetskompis: "Jag hoppas du ska på ICA...... "

Ha,ha,ha!!! (Kanske min man oxå önskat det....?!)

I vart fall drog jag och Tuvis på en tripp till Birsta. Vi började på Hööks och hittade lite smått och gott. Köpte bl a två nummerlappar. Det kommer ju att behövas nu. Ja, inte två kanske, men om man tänker på hur bra (not!) koll jag har på grejerna så tappar jag nog bort den första redan INNAN nästa tävling....
Och det blev ett transporttäcke till Pompe-ponnyn (sån där "våffel"......).



Tuvis fick sig en snygg väst oxå. Vet inte varför bilderna behövde vara så stora för att fastna på bloggen, men här är i alla fall västen oxå....


 

Naturligtvis måste även mamma hitta nåt skoj....
Tuva mutades med mjukglass och jag sprang på några klädbutiker. Jag har konstaterat att det finns ett liv utanför stallets väggar och då gäller konstigt nog andra typer av kläder (även om jag har min snygga, dyra Spooks-munkis på jobbet än så länge...). Det hade varit betydligt enklare om man kunde ha rid-outfiten även på jobbet ju... och på middagar, fester - ja överallt!
Måste bekänna att det är betydligt enklare (och roligare!) att göra av med pengarna på hästgrejer och ridkläder än på Cubus och Gina Tricot..... Men, men....

Så bestämde vi oss (Tuva sa ja....) för att åka till Equeen oxå. (YES!!!)
Där hittade vi ett fint hoppspö till Tuvis som passar bra till hennes kläder på maskeradhoppningen. Och jag kunde inte motstå frestelsen att köpa ännu en jacka....

  Jätteskön!!!!!

På vägen hem åkte vi in i Kovlan och hämtade Tuvas klänning till Påskhoppet. Sen körde jag som en biltjuv hem för att Tuva skulle hinna rida sin lektion.

Tuva provred i klänningen ikväll oxå. Det blir nog jättebra det där!

Själv skrittade jag Basse en sväng. Han var pigg som en dopad gasell men jag satt kvar. Hade bara barbackagjorden, men jag antar att "ardenner-ryggen" hjälper till......

Nä, nu är det kvällen.... Go'natt!


.

Anti-stall-kampanj????

Men vad i hela friden har hänt??? Det verkar vara någon slags "hata-stallet-och-alla-jävla-idioter-som-vistas-där"-kampanj...
Nu råkar det ju vara mitt andra hem som trakasseras så jag kan bara inte låta bli att reagera! Plus att man lägger ner hela sin själ och att massor av energi går åt för att rodda och hoppas att allt blir så bra som möjligt. Naturligtvis gör det ont ända in i hjärtat när man på flera håll får "vinkar" om vad jävla illa det är där. Men ingen av tomtenissarna som surrar om hur dåligt allt är har kläckt ur sig VAD som är så himla dåligt....

Det jag bl a syftar på är skrivelser på diverse bloggar och FB.....  Okey, om man verkligen lider av att vara i stallet så ska man NATURLIGTVIS inte utsätta sig för det. Men varför tracka ner på stallet genom att ösa ur sig på bloggar, FB och med käften?
Jag är väldigt obekväm med situationen eftersom jag är en av dem som "bor" där och självklart tar man åt sig och undrar vilken stor synd man har begått som förstör flera ungdomars glädje....

Och jag undrar verkligen vad för alla konstiga saker som händer där (det sas så i en blogg....)...? Spökar det? Eller är det för många av oss gammelkärringar där? Eller VAD????
Har ni såna åsikter så var åtminstone vänlig nog att förklara vari problemet består.

Jag tycker inte det här är kul! Inte alls!!!!!!

.

Mera hoppning!

Det stod hoppning på schemat idag igen! Den här gången fick mamma Roos oxå hoppa=)

Tuvis hoppade Rolo ikväll och tydligen har hon fått ännu en favvo-ponny:) Det gick jättebra för henne. Som vanligt....
Själv hoppade jag "lille" Veron idag. Några bocksprång och lite sånt blev det allt, men jag satt kvar. Tack och lov. De första hoppen kändes det som om vi hoppade 1,20 eller nåt för Veron höll på att skicka mig ur sadeln med sin rygg. Men på slutet av lektionen kändes det riktigt fint och efter lite tvekan så hoppade jag även banan. Gick lysande - ja nästan i alla fall.

Ett svettigt pass var det allt. Men jag överlevde.....=)


.

Tuvalisa, klubbtävling 2011-04-09


Fantastiska Sofia Bergvall fotade på Klubbtävlingen igår. Här är fina bilder på mitt favoritekipage - alla kategorier!














.



Underbar inställning!

Trots uteslutning idag så är det enda som ekat i Tuvas närhet är:
"Ååååh, va' Pompe är duktig!"

Helt sjukt underbart!!!!


.

After work...

Eller ska man kanske säga "After competition"? =)

Jag och Tuvis vaknade före alarmet i morse och klev upp kl 6. Fikade lite frukost (det man nu lyckas knö i sig kl 6 på morgonen....) och drog sen till stallet. Ryckte med oss nya schabraket och benskydden.  På plats var redan Andersson-Säll och ridhuset var toppenfint. Det blir så himla fint när det sladdas!

Koll att ljudet funkade (soundcheck??) och sen började vi bygga bana. Folk strömmade in eftersom och alla hjälpte till! Det har gått himla bra hela dagen med många, många som gjort en insats. Fantastiskt bra!!!!
Vi hann t o m chilla lite innan "skarpt läge" och det var väl då jag hann fota de få foton jag tog....

Lite surt att hon som ALLTID står bakom kameran är en sån fegis FRAMFÖR kameran...
Ja, vi kan ju ha en liten tävling kanske...? Vem är det???? (OBS! Taskiga priser....)



Domaren för dagen var grymt bestämd! Närå.... hon är förstås cool och schysst som vanligt! Två grymma funktionärer på bilden oxå. Dom fick minsann hålla igång idag för att vår tidtagning skulle klaffa=)



Man kan lugnt påstå att Ridklubben Östjämten numera tillhör en av de få föreningar (kan jag kanske gissa på den enda????) som har bakverk till fikat som liknar sånt man kan köpa på caféer...??? Skitsamma om du gillar hästar eller inte - bara åk på våra tävlingar för fikats skull!!!!! Eller vad sägs....?



Blåbärshoppningen (40 cm) gjorde sin runda. Sen var det dags för clear round 80 cm. För Tuvis alltså. Har man en D-ponny så är f d LD 80 cm. (Nu vet jag inte om jag behöver förklara eftersom den här bloggen är skapad just för dom som är hästintresserade...)
I vart fall började pulsen slå på mamma-Roos när ekipaget Tuvlisa Roos & Pompe kom in på banan. Framhoppning på två hinder. Tvärnit!!!! Okey... mera Tuva-skänkel (numera myntat uttryck!) så hoppade vår vita prins! Så startade rundan. "Hjärtat rusar, pulsen slår....." (på mamma alltså!). Och det vackra ekipaget gick FELFRITT runt!!! Tjihoooooo!!!! Rosett till Tuvis och Pompe alltså! 
Nu har dom tre rosetter tillsammans. Clear round: 60, 60 och 80!

Checka förresten in Tuvis nya vrålsnygga schabrak. Och OM ni skulle se så är det oxå John Whitaker-benskydd runt om.....



Så småning om var det dax för LC. 90 cm alltså!
Den rundan gick inte lika bra, tyvärr. Började med en vägran på första hindret, sen såg det superbra ut, ända tills hinder nr 6. En helvit oxer som Pompe nog tyckte var riktigt ruskig (trots att hindret inte attackerat Pompe under den förra rundan....). Tyvärr två vägran till och det betyder ju då uteslutning.
Men det värmer verkligen i hjärtat när man ser att det första Tuvis gör är att klappa om sin ponny!

Och det första hon sa till sin pappa när hon kommit ut från ridhuset var: "Ååååååh, vad Pompe är duktig!!!!" =)
Och jag som var orolig för att hon skulle bli ledsen och arg..... Nä, hon har så himla fin inställning och det känns fantastiskt!

Så här är mannen för dagen: VÄRLDENS BÄSTA PONNY!



Smidigt och snabbt gick det oxå att plocka bort allting. Vi var många som hjälptes åt.
Jag och Tuvis var kvar och mockade lite och fixade klart åt hästarna.

Basse-mannen har jag bara vinkat åt idag. Lille-fisen får klara sig ändå idag....

Nu har jag då parkerat framför datorn en sväng. Med ett glas rött!!!! Tar det lugnt och bloggar lite innan det är dax att fixa käk. I morgon blir det sovmorgon innan stallet. Lektion i morgon. Men banne mig - jag undrar om det är hoppning på schemat? Då kanske Tuvis får rida en ridskole-ponny kanske....?

Trots uteslutning har det varit en fin dag!


.




Klubbtävling!

Tjoho! I morgon är det klubbtävling. Tuvis ska vara med på LD och LC. 

Idag hoppade hon på lektionen. Sen smörjde jag (jag????) hennes grejer så att det är fint tills i morgon. Men dessvärre "glömdes" den vita ponnyn bort att duschas. Äsch då, det lär inte vara någon som bryr sig så hårt. Han är förvisso lite smutsig på hals och huvud, men det är inte katastrofalt i alla fall.

Istället roade vi (eller inte så mycket jag....) oss med att fixa ljudanläggningen och tidtagningen. Med ljudet fick vi kalla in proffshjälp. Nämligen stallgrannen. Skrället!
Tidtagningen var en annan femma. Inte helt lätt eftersom den sannolikt är från 1800-talet typ..... Men till slut så! Det kräver dock att man är lite alert och trycker på rätt knappar under ritten. Gissa vem som tagit på sig att vara knapptryckare i morgon...? Jag som inte ens vet om jag skulle klara av att vara flaggare i rädsla över att glömma flagga på rätt ställe. Nu ska jag alltså trycka på en massa knappar vid rätt tillfälle.... Ännu bättre va'?!

Vi plockade fram Tuvis tävlingskläder så att det är klart. Och frågan är vilket av de två tävlingsschabraken hon ska ha i morgon. Det lutar åt John Whitakers "Union Jack". Ursnyggt!!!! Hoppas benskydden passar oxå.

I morgon drar jag och Tuvis till stallet. Satsar på att åka vid halv 7 -7-tiden. Gäääsp! Tur att man får sovmorgon på söndag=)

Ja, det är väl bäst att man börja fundera på att gå och knoppa då....

.



Rugg-uggle-väder!

I morse regnade det små istappar tror jag.
Och Basse-liten som går naken...!!!!!

Kimpa gjorde en repa till stallet för att klä på hästen, men se - det var redan gjort!!!!

Underbart!!!!

Ikväll är det möte. Hinner precis sluta jobbet, tanka bilen och så måste jag åka förbi Time. Tuvis hästgrejer har ju kommit! Spännande! Sen åker jag till stallet för mötet. Hoppas det inte blir så sent. Behöver komma hem och varva ner lite innan bedtime.

Och är det en lätt huvudvärk jag känner....? Nä.... inte väl....

.

http://www.equipe.com/sv


Det här är ett skitbra program! Jag tycker att man upptäcker nya funktioner mest hela tiden.
Nyss såg jag att man kan följa en ryttare eller en häst genom att få resultaten via mejl eller som SMS.

Fränt va?!

"Följ Tuvalisa Roos

Nu kan man följa ryttare eller häst och få information skickad till sig så fort
ett nytt resultat registrerats.
Perfekt för att hålla sig uppdaterad om sin favorithäst, vän eller konkurrent ;)

  • E-post
    Följ resultat via e-post
  • SMS
    Följ resultat via sms"


    .

Så många, men så få....

I klubben har vi en hel del medlemmar. Men när det behövs folk som hjälper till så minskar skaran drastiskt. Märkligt! Känns som att det är en handfull människor som engagerar sig. Vissa så till den milda grad att det faktiskt känns omänskligt...... (nä, inte jag...)

Det är ju en hel del som behöver fixas, även till en Klubbhoppning faktiskt! För att inte tala om den ponnytävling vi ska ha den 15 maj. Vad sägs om att fixa ljudet, tidtagningen, köpa/baka och sälja fika, sladda ridhus, inventera hindermaterialet, ordna överdomare, ordna banbyggare, se till att det finns funktionärer där det behövs, skriva propositionen, ryttarmeddelande, registrera anmälningar, göra startlistor, rodda uppstallning, m.m, m.m. Listan kan göras oändligt lång!

Vad är det som gör att man inte ställer upp? Ju fler som kan skänka lite av sin tid, desto mindre tid behöver man skänka. Men hur får man fram det budskapet? Ständigt behövs det ringas runt, roddas och jagas folk. Blä!

Nu har vi dock upprättat en fikasektion och en ny tävlingssektion, så det blir nog bättre.

Men det jag vill är att folk självmant ska komma på att de kan göra en insats. Skriva upp sig på funktionärslistan, baka en kaka, kolla om det är något vi behöver hjälp med! Vilken drömvärld va'?!


Vad har du bidragit med? Känns det tillräckligt? Inte...? Då bör du boka upp den 15 maj för då behövs du på ridis!!!!

.




Dressyrdag!

Kära nån så Pompe-ponnyn fick slita idag=)

Det var dressyrträning för Anneli Elofsson. Och med min pärla som bara får skrittas fick jag ta tjuren vid hornen och köra ett dressyrpass på ponnyn. Gick rätt bra, men det är en viss skillnad mot min kung-Basse...

Tuvalisa körde sitt pass senare och hon har blivit grymt duktig. Det är så fantastiskt roligt att se henne. Hon hittar nya knappar på sin ponny och han börjar verkligen att jobba fint nu.

Nu är det klubbhoppningen på lördag som hägrar. Tuvis har anmält sig till LD och LC. Ska bli spännande! Då blir man en äkta ponny-mamma med hjärtat i halsgropen antar jag....=)

Sålde mina snygga transportskydd idag. Tyvärr, tyvärr var dom alldeles för små för mina hästar, trots att det skulle vara cob-storlek. Snarare ponny faktiskt. Toksnygga BR-skydd som jag gärna hade haft själv. Men man får väl hålla ögonen öppna efter liknande i rätt storlek=)

Ojdå, nu fick jag telefonsamtal som osökt leder mig till Hästnet och YouTube....=)

Tjao!

.

Tävlingssäsongen är här!

Med en egen häst som står så betyder det att Tuvalisa och Pompe får 100% tävlingsuppmärksamhet nu.

Och därför bidde det dom här två grejerna ikväll:

Ett superfint John Whitaker-schabrak som jag blev kär i första gången jag såg det! Gissa om det kommer att passa huuuuur bra som helst på vår vita import från Storbritanien...!

Union Jack Saddle pad från John Whitaker
 Benskydd från John Whitaker   Och John Whitaker-senskydd. Svarta, snygga till Pompe-ponnyn!


Ah, nu känns det lugnt i shoppingnerven igen....=)



.


RSS 2.0