Det går vilt till....

....i hagen ibland. Igår hade Crux sprungit så att han gått omkull:(
Idag var han lite halt på ett bakben. Tur i oturen var världens bästa equiterapeut, Monika Nilsson, på Bygdetravet så hon kikade på Cruxen efter travloppens slut.
Hon rättade till låsningar i båda frambenen men det verkade inte vara något "farligt" alls. Sen hittade hon en slags stelhet/låsning precis bakom sadelläget. Anledningen var nog att han haft en en sadel som tryckt för långt bak. Vi kollade vår nya sadel och det var i alla fall inte den. Tack och lov!!!
I övrigt var han tipp-topp! Hon hittade inget alls och tyckte att han var en jättefin ponny. Vi skrittade och travade med honom ute oxå och hältan var i princip helt borta. Antar att han råkat sträcka sig när han stod på huvudet i hagen igår men att det försvunnit med lite vila=)
Ja, travet ja. Man kan konstatera att det är INTE min typ av sport. I alla fall inte någon jag lär bli rik på... Satsade 20 kr på en häst per lopp i början. Första gången jag satte pengen så tittade jag bara på hästarna på banan och tyckte den såg fin ut. Det visade sig dock att den hästen skulle inte vara med i loppet jag satsat pengen på.... Så ett hett tips är att vänta på defileringen innan man gör av med pengarna på spelet....=)
Det gick inte så bra med min känsla för vinnarhästen. Så till slut satte jag 10 kr på en fin (!) häst. Den vann!!! Och jag tjänade 6 kronor på det loppet!!! Herregud, undrar vad man ska hitta på för kul för den slanten...?! :)
Nä, i morgon är det jobb igen. Har nog glömt bort hur man gör, lösenord och sånt.... Ska kanske vara glad om jag hittar dit...?
.

Dagens ridtur!

I morse hade vi utsläpp så jag och Tuvis åkte dit vid halv åtta. Basse fick stå inne och käka frukost eftersom vi skulle ut och rida sen. Och vem orkar klä på eksemtäcke och flughuva för att ta av det om en liten stund igen? Inte jag i alla fall.....
Dagens ridtur var mysig. Mest skritt och lite trav.
Båda hästarna käkar helst av varje träd vi passerar. Idag var Crux hungrig.... Eller om han lekte apport kanske...?
Jag tyckte Basse var väldans lik Billy Boy (Bamses häst) idag, med sin luva...
Jag har tidigare köpe en (av ungefär hundratalet!!!!) flughuvor till Basse. Den här såg ju bra ut, storlek cob. Men det fanns inte en chans i världen att få den över huvudet på Basse. Tuva tyckte att Crux skulle få den.
Sitter bra men ser lite väl stor ut... =)
Men Crux (och hans matte) verkar glada ändå! =)

Idag fick Basse jobba!

Jodå! Jag red ut en sväng på eftermiddagen. Vi körde alla gångarter under helt kontrollerade former=)
Tänkte inte vara i stallet alltför länge egentligen, men hur det än gick till så kom vi inte därifrån förrän klockan 19 i alla fall.....
Det blev en Findus till middag. Man får börja vänja magen nu vid Findus-middagarna=)
Hade trevligt sällskap då Ida, Josse och Becca var där och stoppade Findus i huvudet dom oxå.
Och Basse fick gå dressyrspecialen ikväll. Inte med mig utan med hoppstjärnan Becca=)  Jodå, hon kan rida dressyr oxå.... Så länge jag kikade så såg det bra ut. Han är ju så fin min lilla häst! ♥ ♥ ♥
Ikväll lär väl Basse sova gott gissar jag. Två pass per dag hör inte till vanligheterna. Men med tanke på hans kroppshydda så borde det nog vara så....
I morgon blir det in till staden och köpa ett sketadyrt Boettäcke till.... Småsvedan är ju som värst under hösten. Blä!!!
Men Häst e Bäst hade rea på täckena just nu. Och kan man spara en 500:ing så gör ju inte det ont direkt.
Får se om det blir någon ridning i morgon eller inte.....

VIP-lektion

Snacka om att Tuvis fick en lyx-ridlektion idag. Hon var nämligen ensam i premiären av Hoppspecialen. Så hon och Crux fick ett riktigt VIP-pass! =)
Och det gick så himla bra. De red som en 8:a och travade först bommar som låg på "varje sväng" (2 bommar alltså).
Sen blev det galopparbete och till slut låg hindren på 60 cm (LD). Crux skötte sig utmärkt. Och Tuva oxå! =)
Ridläraren tyckte att Crux var en jättetrevlig ponny som visade samarbetsvillighet med ett bra psyke. Låter ju lysande! Självklart krävs det träning eftersom han är så "grön", men helt klart kan det bli en super-ponny!!!!
Nä, nu är det dax för kvällsfika. I morgon blir det till att åka till veterinären med vår stinkande hund....
Ses!
.

Matfors 2011-08-20

Tävling i Matfors idag. Gick inte riktigt lika fint som i Ånge förra helgen. Men jag tycker Tuvis ska vara nöjd ändå. Tror att hon faktiskt känner sig rätt ok nu - även om det precis då inte kändes helt ok...
LD, bedömning A+A. Tuvis hoppade 4 hinder, sen  utgick hon på egen begäran. Så nu har vi lärt oss att man sträcker upp handen om man väljer att utgå. Eller viftar lite eller nåt. Eller bara drar pekfingret över halsen på värsta maffia sätt.... =)
Cruxen tjafsade och sköt ut bogen och ville åt fel håll. Det blev helt enkelt för mycket.
Men i LC, avd. B så gick det bra mycket bättre!
Tuvis och Crux gick runt hela banan på 4 fel. Tyvärr konstrade Crux en sväng och innan Tuvis fick sitt "jäklar anamma" humör så var hon tvungen att korsa sin egen väg. Men rundan slutfördes och jag tyckte det såg jättebra ut. Man kan oxå konstatera att Tuvis har en härlig hejjarklack!!!! Det var fullt med hejjarrop runt om när hon red! =)
Man kan häftigt nog se ritten här: http://www8.idrottonline.se/MatforsRF-Ridsport/Hem/Livesandning/ Tid 30.37 på filmen. Crux stökar en del i början men Tuvis lyckas få fason på honom. Och 4 fel men genomförd runda är ju helt kalrt godkänt!!!!
Här är en bild på Tuvis när hon rider mellan framhoppningen och banan:
.
Jag tycker att hon är skitduktig! Och ponnyn kommer att bli jättebra när han väl förstår vad och hur han ska göra! Men tålamodet är lite av en bristvara för små 10-åringar.....
Nu är vi i allafall hemma och jag softar med ett glas rött. Blir nog tidig kväll antar jag...
Och förresten!!! Gissa vem vi får gratulera till seger??? Jo naturligtvis Rebecca Säll som knep 1:a platsen LB med sin Darwin. (Tuva tjatar på att hon "vill ha en Darwin..." Eller hur????!!!!!)
Det är grymt coolt att det går så bra för Becca och jag hoppas att vi får följa med till Globen när det är dax....=)
.

Äsch då...

Det var ju den här bilden jag skulle ha på Basses manikyr ju...
Han får tycka att det är omanligt om han vill....:)  Jag lägger ut bilden i alla fall.....

Ännu en stalldag...

Det känns som att jag har tillbringat hela semestern i stallet.... Så ytterst ovanligt till skillnad mot de vanliga vardagarna..... Not!
Idag gjorde vi ett nytt försök att sko lill-Cruxen. Den här gången med lugnande medel. Hjälpte det? Njae...inte direkt. Kan inte påstå att han blev särskilt påverkad. Men det kan bero på att det var full verksamhet i stallet och han kom inte till ro. I vart fall fick han nya skor fram och går barfota bak. Det funkar ju bra så länge det inte är isigt ute.
Basse var dock sten-cool när han fick sin manikyr....:)
Cruxen var dock söt ändå.....=)
Lugnet verkade komma efteråt....
Förmodligen var det dom här som stökade så hemskt så Crux inte fick känna lugnet...=)
Tuvis och Josse....
...å Becca... som egentligen inte ville vara med på bild.... Men är man mästerfotograf så lyckas man till slut!
Nä, nu är det snart go'natt. I morgon en ny dag...Undrar vad man ska göra då tro? Jo, stallet kanske...?! =)
.

Härlig tävlingsdag!

I motsats till gårdagen så var den här dagen bra! (Igår försökte vi sko Crux, men det är en annan historia som vi kan ta sen....)
Idag var vi till Ånge RK och tävlade. Tuvis startade LD som var en A+A. En jättefin runda, men tyvärr blev det ett stopp på sista hindret i grunden. Nytt försök och då hoppade dom. 4 fel + 2 tidsfel, men vi var riktigt nöjda ändå eftersom Crux hoppat så fint!

LC var stilhoppning. Vi hade förstås kunnat vara med i avd. A, men det fick bli avd. B ändå. Tuvis och Crux tävlar ju lite mot sig själva nu. Och vad hände?! Jo, dom plockade sin allra första rosett tillsammans! Jag blev alldeles varm i hjärtat. Det var ju liksom det jag önskade av hela mitt hjärta inför denna tävling. 
Rundan blev jättefin men mot sista hindret började Crux och bryta ut lite. Men Tuvis har berättat efteråt att hon bara tänkte "NÄ, jäsiken! Jag SKA ha en rosett!!!!" och med lite jäklar anåda i ridningen så lyckades hon!!!
Gissa om vi alla är jättelyckliga men aströtta nu....
Och superduper tack till Frida Bergvall som ställde upp och hjälpte oss idag! Med Frida fick jag känna lugnet och kunde slappna av! =)

Travrunda!

Idag har vi travmotionerat kusarna. Det blev trav en lång sträcka så dom blev faktiskt lite flåsiga av det. Bra, bra!
Basse är lite frustrerad eftersom han fått ha betesreducerare på sig idag. Han försökte ta en smakbit av precis varenda träd vi gick förbi....
Veterinären var ju förbi i går pga Basses eksem. Han konstaterade även "kraftigt överhull och fettnacke"! Alltså känns det inte som att jag har så mycket annat att välja på än mera motion, inget kraftfoder samt reducerare....
För övrigt skrev veterinären ut nåt medel som ska vara dunder mot knott. Men hans licens för detta gäller tydligen på Apoteket Kronan i Sollefteå. INTE Apoteksgruppen i Hammarstrand... Hej och hå!
Det blir en resa till Sollefteå på fredag om det inte går att lösa på annat sätt. Blä!
Nu börjar vi ladda lite inför tävlingen på söndag. Ska bli spännande. Hoppas, hoppas att det kan bli åtminstone en felfri runda. Det skulle göra mig så glad!
Och i morgon har jag sovmorgon! Tjihoooo!!!! Har varit som en trött klump på morgonen (för att inte tala om Nellie...) så det ska bli underbart skönt!
.

Lilla Basse....

Det är tungt i hjärtat idag. Basses eksem är nog värre än jag själv förstått. Får dåligt samvete över min okunskap....

Han har ju Boetts jättebra exemtäcke, men det är en fajt varje gång täcket ska av och på.... Framförallt av - då måste jag dra hela täcket över hans onda öron och han får nästan panik. Flughuvor kliar han sönder varje dag. Jag har köpt nya, lagat och köpt nya igen. Men det funkar inte.....

I morgon ska jag ringa veterinären. Basse får stå inne mest hela dagen och får väl komma ut någon timme mitt över dagen när det är som minst med kusar. Han kommer att få spunk av att stå inne så mycket, men vad tusan ska jag göra?

En av de mest hästkunniga i stallet kikade på honom och konstaterade att han har även samlat vätska i nacken. Än en gång ville jag slå mig på käften för att jag inte noterat det själv. Okunskap!!! Det är även min egen okunskap som låtit det gå så långt med hans eksem. Jag bannar mig varenda sekund!!!
Nu får vi se vad veterinären säger. Eventuellt kanske jag måste åka med honom till kliniken. 
Kortison är ju ett alternativ, men en riskabel bieffekt är ju fång....
Jag är så ledsen.....

RSS 2.0