Åååå, vilken pärla jag har!!!!

Ja, det har inte blivit mycket bloggande på sistone. Kan bero på att jag numera sitter och lusläser Hastnet.se för att hitta en fin c-ponny till Tuvis. Inte helt lätt.  Det finns en del som är verkar lämpliga, även till prislappen, men dom bor ju åt helsicke för långt bort!

Men på torsdag ska vi i alla fall i väg och provrida. Det är en ungponny, men det behöver ju inte betyda att det är helt fel... Vi får se hur det går. Spännande!

I går red jag ut på Basse och jädrar anåda så nära det var att jag hade fått ofrivillig markkänning.... Ett krumbuktsprång som hette duga gjorde att jag hamnade på Basses hals. Men tack och lov lyckades jag hitta tillbaka till sadeln. Puh! Helt galen var han igår. En lugn och fin galopp? Vad tusan är det? Jo, till en början funkar det men sen smygökar han tills det säger "poff" och han ger gärnet. Nu har jag ridit på peelhambettet och det är ju lite skarpare än ett vanligt bett. Men han kör ner huvudet så in i bomben och då har man inte jättemycket att säga till om.... Är det någon som har tips på ett bett som är lite skarpare än vanligt tränsbett - men som inte har hävstångseffekt????? I neeeeed......

Men idag! OMG! Jag har ju bara världens bästa häst!
Efter vila och ohoppad häst på evigheter (känns det som i alla fall) så tog vi ett par skutt idag. Han var suuuuuperfin! Lite brall blev det, men det var inga problems. I övrigt hoppade han som en dröm=)
På ett räcke hängde det en handduk och låg en vattenmatta under. Inga problem! Skutteliskutt bara! =)

I love my horse!!!!!

.


C-ponny

Har hittat en jättefin C-ponny som skulle passa Tuvis perfekt...

Hjälp...!

.

Pimpad Pompe-ponny!

Eller, nä... synd att kalla det för pimpad, men han blev lite renare (för stunden!)

Först tog vi en toknajs ridtur ut med Ida och Rebecka. Vi red till vatten och hästarna fick plaska lite. Jättehärligt! Basse fegade längst men när han väl var i vattnet så var han riktigt cool. Sprätte med frambenen så det bara sprutade vatten överallt=)

På hemvägen blev två av hästarna svettiga. Inte beroende på att vi red hårt utan för att hästskrällena hetsade upp sig ordentligt. Om jag säger att det var Pompe, Waj, Basse och Darwin som var med så kan ni ju gissa själv vilka två det var som brallade!

Hemma fick Basse en snabbdusch med lite shampo. Sen blev Waj duschad och han sken som en guldklimp efteråt! Tyvärr hann han med att nocka Tuvis rakt över hakan. Hon har lite ont fortfarande...:(

Pompe fixade vi man och svans på. Fram med saxen bara! Tuvis klippte pannluggen och svansen. Jag fick äran (?) att fixa manen. Sen in i duschen!Pompe tyckte kanske inte att det var superkul hela tiden...Men han blev så fin så!Väl ute i hagen igen blev han som en mörk skimmel igen.... Men på det tog jag inget kort....=)


.


Hästig dag i Ånge...

Det bidde 13 timmar häst idag.... Rekord kanske?
Jag och Tuvis klev upp 5 och vid 5:30 åkte vi mot stallet. Där stod redan Viv med mäkt-lastbilen. Så vi packade hö, grejer och hästar och for mot Ånge.

Det väntades en LD (bedömning A) och en LC (A/stilhoppning). Det var idag Tuvas sista tävling med favvo-ponnyn Rolo eftersom han ska flytta:(
Självklart glömde jag kameran hemma... Klantigt, men sant! Dessbättre hade Viv med sig både filmkamera och vanlig kamera. Jag fick äran att fota med kameran. Kan inte påstå att jag lyckades nåt vidare, men bilderna brukar ju bli bättre när man "framkallat" dom.... (Hoppas!!!!)

Becka hade med sig både Sonat och ridskole-ponnyn Mist. Så vi "hästskötare" hade fullt upp=)

Tuvis gjorde en fantastiskt fin runda på LD:n och fick en fin rosett. Ännu en till samlingen. Inför LC:n kändes Rolo seg. Så här i efterhand tror jag att Tuvis skulle hoppat fram mera än vad hon gjorde. Men det var helt mitt "fel" eftersom jag tyckte att han inte behövde hoppas mer än två språng inför andra starten. Han hade ju redan gått en runda liksom. Men....
Resultatet var i alla fall helt ok! Endast en vägran. Men Tuvis var förstås lite besviken efteråt. Hon tyckte att dom kommit fel på nästan varenda hinder och att hon nästan ramlat av på ett språng. Och det är ju kanske inte jättekul när det är en stilhoppning.... Nåja, besvikelsen rann av ganska fort och nu är Rolo "världens bästa ponny" igen (delad med Pompe förstås!!).

Jag är en stolt ponnymamma som tycker att hon hade lite otur idag. Men faktum var att det var flera ekipage som stannade vid det hindret. Att det var en vattenpöl precis efter hindret, som reflekterade i solskenet kan oxå haft med saken att göra....

Becka lyckades skitbra och tog sin 58:e och 59:e rosett idag! (Men hajja - snart måste hon bygga ut för att få plats med alla priser!!!) Med den lite överviktiga ridskoleponnyn lyckades hon banne mig knipa 2:a placeringen. Riktigt, riktigt bra jobbat! Det är ingen ponny man sitter och åker över hindren på. Nä, där krävs det ordentlig coachning, och det gör Becka sååååå bra!

Vi kikade lite på LB-rundorna oxå. En hel del vägringar och avfallningar blev det. Blev mycket impad av ett Timrå-ekipage som red så himla fint! En fin skäck (som vi faktiskt tränat med en gång hos Nina Wengelin). Tyvärr petade dom ner en bom. Synd, min röst föll på blå-gul rosett till dom!

Innan vi var hemma hade jag ambitionen att longera Basse, men eftersom energin var nere på 0 när vi kom hem så blev det bara mockning och sånt. Pussade lite på Basse som fick äta lite grönt gräs en stund.
Men i morgon hoppas jag att det blir en härlig uteritt med sällskap. Och kanske ska vi pimpa Pompe genom att klippa man och svans och duscha honom. Han behöver det!!!!

Nä, nu är det nog snart dax att stänga ögonen och se fram emot en sovmorgon.... Som sagt - tyvärr glömde jag kameran - annars hade nog det här blogginlägget varit roligare (och tagit längre tid..!)

.

Härlisch!!!!

Jag är så nöjd med dagen. Smet tidigare från jobbet (igen...) och var i stallet utan att känna någon stress alls=)
Skönt! Tuvis red lektion och jag tog in Basse och gjorde i ordning honom för en tur.

Vi gav oss ut i finvädret. Jag helgarderade med både säkerhetsväst och pelhambettet.... Känns säkrare så!
Och det var nog ganska bra. Inte för att jag föll av (var inte ens i närheten, faktiskt....) men Basse var ett riktigt krutpaket!
Det var spöken i skogen och att skritta var vääääldigt svårt.

Travade ca 4 minuter i lugn trav (jo, jag fick dämpa takten som smyg-ökade hela tiden...) och efter det var han alldeles svettig. Det var i och för sig varmt, men jag tror att dels så har han tappat kondis och dels så uschade han upp sig så in i bomben (bomb - krut?!).

Vi var ute på en härlig tur där vi faktiskt tog en liten galopp oxå. Alldeles för långsam och för kort sträcka tyckte Basse dock....

Väl tillbaka svampade jag av honom och sen fick han beta lite gräs.

Jag har en så himla fin häst....♥ ♥ ♥

.

Ont i tårna - del 2.... =)

Öh.... Glömde liksom att förklara överskriften på ett inlägg alldeles nyss.....

Fick Basses överviktiga hov rakt över min lilla fossing idag. Typ - AAAAAJ!!!!!

Glad att jag hade kängorna och inte gympadojjorna i alla fall.....

.


Hoppträning

Det har varit hoppträning för Nina Wengelin för ett tag sen. Passade på att fota lite.

Börjar med Emma och Sonat-pojken! Ett fint ekipage!!!Åsså Tuvis och Rolo!
Ont i tårna...

En fullmatad stalldag igen....
Vi har roddat inför morgondagens hopptävling. Måtte väderguden vara på bättre humör i morgon....
De som byggt banan var formligen dyngsura!

Innan jag for hem tog jag och red ut en sväng på Basse-bus oxå. Idag var han skvatt galen!
Tänkte vara lite säkrare och ta tränset med pelham-bettet på, men se där saknades käkremmen!! Undrar verkligen vart den har tagit vägen...:(
Så med vanlig tränsbett gav vi oss ut. Det blev lite småbockningar och faktiskt försökte han stegra sig oxå den rackarn. Men vi lyckades ändå trava en del (fast Basse tycker förstås att galopp är en bra mycket bättre gångart...).

Nåväl.... I love him anyway.... ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

.


Thanx!

Ja, så blev det då en tur till ATG-kliniken igen. Resan gick superbra. Vad annars när man har Viv?!
Tuvis följde oxå med, det är ju hennes älskade ponny och hon ville förstås vara med=)

Resultat? Jo, Pompe får inom kort sättas igång och han behöver inte boka något återbesök hos sin doktor:)
Basse kan börja sättas igång nu. Gärna lugna skogsturer i några veckor. Frågan är dock om Basse har en susning om vad en LUGN skogstur är???? Lika bra att dra ner hjälmen ordentligt, spänna fast säkerhetsbältet och hoppas att vi inte kraschar....=)

Nåväl, vi gjorde ett besök på Hööks när vi ändå var i närheten. Nä, inte i närheten av kliniken, utan av restaurangen där vi käkade lunch...:)  Där bidde det ett sånt där "Apple"-bett till Pompe.

Och till Basse köpte jag ett mindre 3-delat (eftersom det jag har nu är lite för stort) och ett Pelham (med tillbehör!).

Har konstaterat att det vore en bra idé att ge Pompe-mannen Glucosamin. Inga jättebilliga grejer, men det känns helt rätt. Tuva håller med! Och hon är riktigt glad över att ponnyn nu får börja sättas igång lite smått. Hon har nog längtat efter att han ska vara hel igen....

I morgon är det Nina-träning igen. Inte taggad alls.... Hoppas det kommer. Däremot har Tuvis blivit sjuk. Vet inte om det beror på värmen idag, eller om hon är ordentligt snuvig, men hon var helt däckad ikväll... Blä! Hon trodde inte själv att hon skulle fixa Nina-träningen i morgon, och då kan jag intyga att hon INTE mår bra!!!!
Nåja, hoppas att det var värmen och att hon mår superduper i morgon igen=)

.

Smörjning...

Hade stallet i morse så vi passade på att fixa och dona när vi ändå var där.
Skrittade Basse en sväng och han var riktigt, riktigt pigg!!!! Kanske bäst att betsla upp lite när han ska sättas igång sen. Lite rädd om livet är man ju allt...
I morgon ska vi ju till kliniken igen och jag hoppas, hoppas att dom ger klartecken för spanjoren att börja jobba igen. Pompe-ponnyn lär får nog inte få nåt sånt besked redan i morgon dock...:(

Sopade stallet, spolade på vatten och sopade igen sen. Det blev grymt mycket fräschare! Annars dammar det så förskräckligt så jag hoppas att det blir bättre!

Hemma redan mitt på dagen och det är ju ovanligt värre!

Men då tog jag och gjorde lite "häst-nytta" hemma oxå (tro inte att det råkade bli nåt hushållsarbete....).
Har smörjt 4 vanliga träns, ett kandar och en förbygel. Ändå hänger det flera träns kvar i vårt skåp i stallet.... Hur är det möjligt...?!

Nä, nu ska jag lägga mig på soffan och softa en stund....

.

Roadtrip to Stockholm....

Uppe långt före tuppen i morse! Klev upp kvart över ett INATT!!!! Gick faktiskt skapligt. Trots att jag inte kom i säng förrän strax efter halv elva på kvällen. Men man kan ju inte somna kl 20 bara för att man ska upp tidigt...
Vid 2 kom Viv med lastbilen och plockade upp mig.
Så började vi den "långa färden" (hör ni banjomusik så är det helt fel....) mot Stockholm.

Glest med trafik så det gick smärtfritt ner. Vi var nere i god tid och fick t o m vänta på den andra lastbilen. När de kom var det spännande! Vi hämtade ut två jättefina hästar!
Promenerade lite med dem och sen lastade vi in i "vår" (jag låtsas att jag oxå äger den=) ) lastbil åsså var det färd hemåt. Jag hade inte sovit något på vägen ner så det var lite grusigt i ögonen. Somnade och sov lite sisådär mellan Gävle och Sundsvall. Men tuppluren gjorde gott och man orkar fortfarande vara vaken=)

Nu svajar det som attan i huvudet och kroppen efter lastbils"gunget". Vore nog en superbra idé att gå och knoppa faktiskt.

Vet inte om Frida B läser detta, men jag är grymt tacksam för att hon hjälpt mig även idag med mina hästar!

.

Tilda

Red dressyr på Tilda idag.

Det var...ähum.... Intressant...?

.

RSS 2.0