Liten tjej på stor Basse!

Här är lilltjejen som häromdagen red på Basse!


Skogstokig?

Ja, Basse alltså. Han är lite tokig i skogen menar jag.
Eller förresten, han är lite tokig mest hela tiden.....
.
Idag fick jag åka ensam till stallet. Tog mig i kragen och sadlade Basse för en tur längs Vålevägen (Vålå..?). Hur det än kom sig så tog vi och galopperade i en vansinnig hastighet. Bra för flåset! Fast det hade regnat bra och det var ju lite gropigt i vägen med vatten och sånt.... Kanske inte helt smart, men vi höll oss på benen i alla fall.
Basse flåsade men sa att han ville springa (rusa!) ännu mera.
.
Jag funderade på hur dumdristigt (på en skala) det var att rida ut på den vilde spanjoren alldeles själv och dessutom ta en sån galopp. Men jag kom på att det är ju enda möjligheten att vara själv. Med andra hästar skulle han bli ÄNNU galnare i galopp. Och Tuvis och Lill-Cruxen skulle ju kuta benen av sig om de hängde på....
.
Två race-galopper fick räcka. På vägen hem travade vi en lång sträcka. Han köpte det med, även om han försökte öka i smyg=)  (Skrev först smygöka, men det ser ut som att det står "göka" så jag formulerade om det=)
.
Det har blivit klent med bilder i den här bloggen? Idag skyller jag på att jag faktiskt inte hann ta fram kameran. Så fort gick det! =)
.
Undrar förresten om mina ridkläder någonsin kommer att torka igen.....
.

Hoppspecial

Tog och "hoppade" in i gårdagens hoppspecial på klubben igår. Jösses vad det var trevligt!
Vi plockade fram en massa bommar och hinderstöd. Bl a byggde vi upp en linje där man vänder upp mot ett litet travhinder, sen är det ett galoppsprång och därefter en oxer. Innan lektionen var slut hade jag hoppat det ett par gånger när oxern låg på 1,10 !
Jag har inte hoppat såna höjder alls i princip. Det högsta jag hoppat är lite drygt 1.10 och då höll jag nästan på att skita i byxorna för det verkade så högt....
Men igår var det liksom bara att hoppa! Det gick lysande och jag tycker att både jag och Basse var superduktiga. Förmodligen var Basse lyrisk över att få hoppa ordentligt! Han fullkomligt äääääälskar ju att hoppa.
Och igår var han inte så himla het heller. Och inga bocksprång eller så. Fast lite svårt att ta ner farten efter hindren var det förstås - som vanligt....
Men jag är toknöjd och faktum är att man kanske blir lite tuffare bara man törs testa... (och överlever då förstås.....) =)
.

Crux gillar inte trimmern....

Fast det visste jag redan!
Men idag tänkte jag ändå introducera den hemska saken för Crux. Plockade fram klippmaskinen och började surra lite. Crux brydde sig inte alls. Sen stängde jag av den och lät Crux känna den på halsen. Liiiiite läskigt var det allt.
Hade inga ambitioner att lyckas klippa honom på riktigt så jag är rätt nöjd ändå. Fast Cruxen har bara ett par strängar klippt på ena sidan av halsen. För man kan lugnt påstå att han INTE tyckte att trimmern var särskilt skoj. Alls!
.
Sen kom jag på att Tuva ska tävla till helgen. Förvisso bara en klubbtävling, men sååååå snygg ponnyn kommer att vara med ett par klippta strängar på halsen..... Nåja.... Så småningom kanske jag lyckas ta lite till. Åtminstone så det blir någorlunda symetriskt.... Kanske....
.
Basse-mannen fick stå idag. Får inrikta mig på att ta ett pass i morgon. Kanske lite dressyr i ridhuset helt enkelt....
Faktum är i alla fall att jag tror att hönäten hjälper. Basse är inte så där supertjock faktiskt. Och jag tror att det gör sitt när de får pilla ut maten istället för att bara vräka i sig.
Men visst kan man har roligare än att ständigt packa hästarnas höransoner........
.

Skakis.....

Jaha, eftersom man inte är världens stjärna på att klippa, klistra och "bädda in" i datorvärlden så försvann mitt inlägg när jag skulle försöka få med filmen.
.
Men kort kan man säga att man lär av sina misstag. Och att det här misstaget hade kunnat vara förödande...
.
Fast vem hade kunnat tro att vilddjuret skulle göra en sån här grej egentligen????
Tuvis filmar en överenergisk Basse och hon sitter på räcket till paddocken. Det var inte tillräckligt säkerhetsavstånd - helt klart!!!!
.
Huvva!!!!!
.

Dagens outfit

Min utsikt idag!
.
Alltså dagens flughuva. En jättebra, när den är hel.... Den här är lagad ungefär massor med gånger. Men den funkar ju....
Frågan är vad Basse gör med munnen? Lyckas han räcka ut tungan när jag fotade eller....?
.
Jag och Tuvis tog en tur ute. Travade ganska långt och sen skrittade vi tillbaka. En bra tur för hästflåset. Och ryttarflåset...=)
. Tuvis och Crux på väg ut!
.
Idag fick Cruxen ha flätor!
.

Sianwood Accolade

Ikväll träffade vi en av våra små prinsar i våra liv...♥ Sianwood Accolade ♥
Han är faktiskt i Håsjö med sin supertrevliga matte över helgen.
Vi passade på att pussa på honom och Tuvis fick äran att rida en liten sväng.
Idag hade Acco fina flätor!
Inte världens bästa kvalitét på korten, men det skyller jag på min skittelefon....

Dagen hittills

Upp tidigt för att släppa ut hästar. Mockade och fixade. Becca och Jossan dök upp och vi gav oss ut på en liten lugn ridtur.
Jag fick ju inte klä på Basse huvan (den normala ridhuvan) för han bara kastade med huvudet. Så för att undvika småflugor så bidde det riktig flughuva. Visst hade jag fin utsikt? Fick känslan av att min häst hette "Joker" eller nåt....
Becca och Jossan. Jag vet inte vad det är som gör att Becca har så konstiga ridskor....?! Hädanefter kanske hon kan skippa alla dyra ridstövlar och istället beställa ett gäng sockeplast kanske...?
På vägen hem blev det lite kajko för Tuvis och Crux lyckades kliva på tyglarna. Båda käkremmarna pajjade och det blev till att rida bettlöst hem. Så nu fick jag istället den här utsikten!
Och det blev lite omfördelning i övrigt. Jossan hamnade på Basse och Tuvis red Sonat hem.
Becca fick vackert sitta kvar på sitt vilddjur!!! (Av någon underlig anledning....?!)
När stallet var klart åkte vi hem.
Har nyss handlat. Gubben har dragit till skogs (nä, jag skrämde inte iväg honom - det är älgjakt!) och jag och tjejerna ska käka grillad kyckling och pommes strips!!!! Åsså lördagsgodis förstås! Svulla!!!!
Ska kika på ett hus ikväll och sen kanske vi ska träffa Hannah. Hon som har världens finaste C-ponny... Ni vet, Siamwood Accolade.... Ja, och träffa ponnyn oxå förstås!!! =)

Hoppning!

Ikväll bidde det hoppträning för Maria Gradin. Det var skitkul!
Basse bara ääääälskar att hoppa och det märks=) När vi väl börjat skutta hinder så kan jag lugnt säga att gasen funkar. Bromsen fungerar betydligt sämre.....  Men hellre det än tvärtom!
.
Jag, Pernilla och Sofia hoppade. Och Frida fotade. Kanske man kan få se någon stilstudie-bild sen. Antar att man inte ser klok ut som vanligt.... Att man ska behöva se så katastrofalt galen ut när man hoppar...?!
.
Det skulle faktiskt vara enormt kul att ta sig ut på någon tävling. När man hopptränar så känns det som att man skulle fixa det, men när man inte sitter till häst så blir jag nervös bara jag tänker på det... Inte så bra....
.
Maria hade gjort trevliga övningar och på slutet gissar jag att ett hinder låg på 90-1 meter. Tror jag. För ett år sen hade jag tyckt det varit alldeles för högt, men nu är det helt ok! Så kanske det ändå blir tävling nästa sommar..?
Har ju fått en del tävlings-pepp av Jossi i Ånge oxå. Hon tycker att jag ska hänga med på tävling i Delsbo nu i september. Liiiiiite sugen är jag allt, men det känns enormt långt att åka för att få nerv-kollaps.....
Å snart blir det nog Nina-träningar på ridis oxå. Då ska jag bli ännu tuffare och bättre! (Förhoppningsvis!)
Det känns ju lite mesigt att ha en superduper hopphäst och bara fega hela tiden.... Ska jag kanske sätta ett mål..? En start på 90 innan nästa sommar? Eller...
.
Vi fixade till hönäten lite mera ikväll. Köpte flera karbinhakar och satte fast näten så att de ska hålla sig på insidan av höhäcken. Då undviker man att prinsarna sätter hovarna i nätet. Det kan ju bli ytterst otrevligt...
Crux tar det lugnt. Hans (förmodade) sträckning bör få läka ordentligt. Tuva har ridit lite lugnt och idag tog dom en liten promenad. Kan meddela att Tuvis var rätt sur över att inte få hoppträna ikväll. Kan förstå det. För det är så himla roligt att hoppa!!!!
.
Stort tack idag till Maria Gradin för träningen!!!!
.
Och tack till Katarina Edholm som hade en "fredags surprise" och hade mockat åt oss alla idag=) Det gillas! Speciellt idag då tiden var knapp.
.
Man blir så himla glad av snälla, goa människor!!!! ♥ ♥ ♥
.
Nä, nu är det snart dags att åka till stallet igen..... Har utsläpp i morgonbitti=)
.

Morötter!

Såg en sak till på www.lantligtliv.se som jag vill ha!Torkade morötter! Man blötlägger dessa och ger hästen. Ingen dum idé för då slipper man ju ruinera sig på att köpa morötter mitt i vintern....

Istället kan man ruinera sig och köpa torkade morötter mitt i sommaren...?! =).

Hönät!

Äntligen har mina hönät kommit! Eller egentligen har det inte tagit lång tid, men jag har ändå väntat...

Det är ett nät med mindre hål än ett vanligt transport-hönät. Jag ska ha dem hängande i hagen och förhoppningsvis får hästarna (framför allt Basse) jobba lite för att få sin mat. Det i sin tur ska göra att han inte äter lika mycket. Tydligen är det när hästen tuggar som den känner mättnaden även om den inte får i sig "fulla munnen" hela tiden.

Beställningen är gjord på www.lantligtliv.se.  De kostar 150 kr/styck. Och jag hoppas att dom är bra! =)

Provade ju munkorg på Basse, men det resulterade i att han knappast fick i sig något alls. Och jag hade inte tänkt ägna mig åt häst-svältning. Faktiskt....

Med karbinhake, rep och dessa hönät ska jag roa mig ikväll. =)RSS 2.0